Wonen en werken op de boerderij

Wonen en werken op de boerderij

Wij bieden plekken in een woon- en werkgemeenschap aan jongvolwassenen. Begeleiding, vriendschap, burencontact en optrekken met collega’s komen hier allemaal samen.

Gedurende een traject van gemiddeld twee jaar groeien deelnemers toe naar gezonde zelfstandigheid, waarna ze hun weg in de maatschappij kunnen vervolgen en sterker in hun schoenen staan. 

Een van de trajecten die wij aanbieden, is een woontraject in combinatie met werken. Je woont en werkt dan parttime of fulltime op de zorgboerderij waarbij je begeleid wordt van A naar B. Deze begeleiding vindt plaats door Het Terphuis team, al dan niet in samenwerking met een externe partij.

Hoe wonen en werken op Het Terphuis eruit kan zien

Hoe wonen en werken eruit kan zien

De mogelijke werkzaamheden

ons Team

Het Terphuis heeft een team van kernbewoners- en begeleiders die in jonge mensen investeert door:

  • hun woonplek/woning, leven en hart open te stellen en te delen, met aandacht voor gezonde grenzen.
  • doelgerichte trajecten te begeleiden van A naar B en met focus op het proces van ‘rest & restore & restoration’, ofwel rust, herstel en wederopbouw. Dit met aandacht voor de verschillende fasen.
  • continu te bouwen aan een gezonde natuur, structuur én cultuur (geestelijk, emotioneel, relationeel en praktisch).

Neem contact op

Zin gekregen om bij ons op de zorgboerderij te komen wonen en werken?

Of liever eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Marieke van der Helm door te mailen naar marieke@hetterphuis.nl of te bellen naar 06-16836360.

Ik wil contact opnemen!