Werken op de boerderij

Werken op de boerderij

Als woon- en zorgboerderij in Poortugaal bieden wij onze deelnemers verschillende activiteiten aan in de vorm van dagbesteding of stage. Naast wonen op de zorgboerderij kan er ook in de moestuin en bij de dieren (o.a. paarden) gewerkt worden. Dit alles gebeurt in een samenwerkingsverband en in een leerzame en plezierige omgeving. Op deze pagina lees je alle werkmogelijkheden.

Hoe werken op het Terphuis eruit kan zien:

Hoe werken eruit kan zien

Wij bieden onze deelnemers verschillende activiteiten aan in de vorm van dagbesteding, dagactiviteiten, een werkervaringsplek of stage.

Bij de dagbesteding maken we samen diverse cosmetica die in het winkeltje verkocht wordt. De groente uit de moestuin is door de deelnemers zelf gezaaid, verzorgd en geoogst. Jam is een van onze meest gewilde producten.

Deelnemers die van fysiek werk houden, werken het liefst op het land, bij de dieren (paarden) of andere dieren, zoals schapen en konijnen. Dit alles gebeurt in samenwerkingsverband en in een leerzame en plezierige omgeving.

Als deelnemer volg jij een eigen traject dat wat betreft wonen en begeleiding aansluit bij jouw beginsituatie, jouw doelen en jou als persoon zelf. Een vaste begeleider van Het Terphuis begeleidt en coacht jou tijdens het gehele traject, is je vertrouwenspersoon en helpt en moedigt je aan om jouw gestelde doelen te behalen.

De werk mogelijkheden

ons Team

Een team van kernbewoners en -begeleiders die in jonge mensen investeren door

  • hun woonplek/woning, leven en hart open te stellen en te delen, met aandacht voor gezonde grenzen.
  • doelgerichte trajecten te begeleiden van A naar B en met focus op het proces van ‘rest & restore & restoration’, ofwel rust, herstel en wederopbouw. Dit met aandacht voor de verschillende fasen.
  • continu te bouwen aan een gezonde natuur, structuur én cultuur (geestelijk, emotioneel, relationeel en praktisch).

Neem contact op

Heb je zin gekregen om bij ons op de zorgboerderij te komen werken?

Of liever eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Radka Kuijpers door te mailen naar radka@hetterphuis.nl, via de button ‘maak een afspraak’.

Ik wil contact opnemen!