Werken op de boerderij

Als woon- en zorgboerderij in Poortugaal bieden wij onze deelnemers verschillende activiteiten aan in de vorm van dagbesteding of stage. Naast wonen op de zorgboerderij kan er ook in de moestuin en bij de dieren (paarden) gewerkt worden. Dit alles gebeurt in een samenwerkingsverband en in een leerzame en plezierige omgeving. Op deze pagina lees je alle werkmogelijkheden.

Werken bij de dieren

Wij hebben veel dieren op de boerderij rondlopen, zoals paarden, kippen en schapen. Deze dieren moeten onder meer gevoerd en verzorgd worden, maar er is ook hulp bij de paardrijlessen nodig.

werken in de moestuin

Tegelijk met de renovatie van de boerderij hebben we een proeftuin aangelegd. In deze tuin streven we naar permacultuur en herstellende landbouw. We tuinieren, maaien het gras, zaaien en oogsten.

Werken in het winkeltje

Alle gewassen die we in onze moestuin verbouwen, krijgen een eindbestemming. Hiervan genieten we onder meer zelf van als leefgemeenschap, maar deze verkopen we ook in de boerderijwinkel en in onze webshop. Voor de verkoop van al dit lekkers en overige producten kunnen we meer ondersteuning gebruiken.

Slaapkamer van accommodatie Het Terphuis

werken bij B&B en op het terphuis

Het is mogelijk om op de boerderij van Stichting Het Terphuis te overnachten. Daarnaast hebben we binnen- en buitenruimtes die we via Op Het Terphuis verhuren aan groepen voor onder meer lezingen, workshops en trainingen. Zowel de Bed & Breakfast als de te huren ruimtes van Op Het Terphuis moeten gebruiksklaar gemaakt worden en schoon en netjes zijn. Ook zetten we verse koffie voor onze gasten en er zijn extra handen nodig om het ontbijt en de lunch te serveren.

Werken in de werkplaats

In onze werkplaats kunnen deelnemers onder begeleiding aan de slag met het repareren van fietsen of het opknappen van bijvoorbeeld meubels.

Meer informatie of aanmelden?

Enthousiast geworden en heb je zin om bij ons op de zorgboerderij te komen werken? Of wil je liever eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Marieke van der Helm door te mailen naar marieke@hetterphuis.nl.