Start werkzaamheden om instorting te voorkomen

Boerderij Het Terphuis in Poortugaal

Start werkzaamheden om instorting te voorkomen

Graag willen we u informeren over de actuele stand van zaken rond de monumentale boerderij Kerkstraat 25 te Poortugaal.
Met architectenbureau Lugten Malschaert uit Dordrecht zijn wij bezig om een ontwerp te maken voor de restauratie van de boerderij. Zoals u wellicht eerder hebt vernomen willen wij in de boerderij een woongroep met pleegzorgopvang en een ontmoetingsplek voor de omgeving realiseren. Dit alles in een omgeving met een landelijk en boeren karakter.

Medewerkers van het architectenbureau zijn bezig de bestaande toestand van het monument in kaart te brengen en daaruit blijkt dat bepaalde bouwdelen zo slecht zijn, dat er op zeer korte termijn maatregelen genomen moeten worden om instorting van delen van de boerderij te voorkomen.

In de loop der jaren is er al ink wat schade ontstaan door weer en wind en verdere aantasting moet zo veel mogelijk voorkomen worden. Daarom zullen er in de maand oktober constructieve ingrepen plaats vinden aan de boerderij om de bestaande toestand te consolideren en verdere achteruitgang te voorkomen.

Deze maatregelen bestaan uit het plaatselijk stutten van een aantal muren, zowel binnen als buiten het pand, het onderstempelen van balken, het beloopbaar maken van enkele vloeren en het aanbrengen van enkele verstijvingschotten.
Van deze werkzaamheden kunt u mogelijk enige overlast ondervinden in de vorm van geluidshinder (typische geluiden van boren, zagen en timmeren – alleen overdag) en verandering van het aanzicht van de boerderij (er komt een bouwhek rondom het voorhuis en de schuur staan)

Uiteraard zijn bovengenoemde werkzaamheden met de verantwoordelijke ambtenaren van de gemeente Albrandswaard doorgesproken.

Voor meer details over onze plannen bent u van harte welkom op zaterdag 15 oktober en zaterdag 29 oktober tussen 14:00 en 16:00 voor een rondleiding over het terrein van de boerderij.

Ik wil contact opnemen!

Zorg dat je niks mist!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief