Over ons

Wat is Het Terphuis?

Vanuit een prachtig gerestaureerde, monumentale boerderij in Poortugaal investeert Stichting Het Terphuis in de gezonde zelfstandigheid van (jonge) mensenDit bereiken we door er voor de ander te zijn en een plek te creëren waar iedereen die past binnen de doelgroep zich welkom voelt. 

Het Terphuis is een plek waar mensen in Poortugaal en omgeving elkaar kunnen ontmoeten en waar naar elkaar wordt omgekeken. Op ons terrein bevinden zich een winkeltje, een bed & breakfast, zakelijke ruimtes, moestuin en een ruim stuk land. 

Ben je benieuwd naar deze bijzondere plek? Je bent van harte welkom!

Missie en visie van Stichting Het Terphuis

Samen wonen en/of werken

Met onze boerderij in Poortugaal bieden wij jongvolwassenen tot en met 25 jaar een veilig thuis. Zij worden bij Het Terphuis opgevangen en krijgen de mogelijkheid hier (tijdelijk) te wonen en/of werken. Onder passende begeleiding maken we samen een plan voor een goede (door)start naar een gezonde zelfstandigheid.

Tieners vanaf 16 jaar worden door een van de gezinnen opgevangen. Wanneer zij 18 jaar of ouder zijn, is het mogelijk om in een van de woonruimtes op de boerderij te wonen en voor een bepaalde periode te blijven, om vervolgens door te stromen naar een zelfstandige woonplek elders.

Kernwaarden

Bij Het Terphuis staan de volgende kernwaarden centraal:

Onze dromen

Ik wil contact opnemen!

Zorg dat je niks mist!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief