Artikel: Woongemeenschap in boerderij Verhoeff in De Schakel Albrandswaard

POORTUGAAL – De voorlichtingsavond die de stichting Thuishoeve in juni had willen geven over haar plannen met de Poortugaalse boerderij Verhoeff is niet doorgegaan. De Thuishoeve wilde die avond gebruiken om omwonenden en andere inwoners van Poortugaal te informeren over haar plannen met de monumentale hoeve. Er zal nu in het najaar een informatieavond gehouden worden.

De stichting kocht de boerderij in februari van dit jaar aan van de familie en wil het gebouw zoveel mogelijk in oude staat renoveren. De Thuishoeve, een organisatie met een christelijke basis, wil aan de Kerkstraat een multifunctionele pleegzorgboerderij realiseren. Een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Niet vanuit rollen als hulpverleners en hulpbehoevenden, maar als mensen die elkaar iets te bieden hebben. De boerderij moet een ontmoetingsplaats worden voor iedereen; ouders, jongeren, ouderen en voor mensen met verschillende achtergronden.

Momenteel zijn leden van de stichting er al bezig, volgens Judith Vreugdenhil van de Thuishoeve. ,,Op dit moment zijn we dagelijks al bezig met de moestuin en lopen er wat paarden, kippen en schapen. We willen alvast wat leven in de brouwerij brengen. En natuurlijk willen we zo snel mogelijk beginnen met de daadwerkelijke renovatie, maar dat zal nog wel even duren. Zeker nog een half jaar omdat we nog geen vergunning hebben. Maar het moet wel een mooie oude boerderij blijven, dus laten we alles zoveel mogelijk in de oude staat.”

Judith Vreugdenhil woont op dit moment in Hoogvliet maar zal, zodra de renovatie gereed is, ook in de boerderij gaan wonen met haar gezin. ,,Ik ga er inderdaad wonen met mijn partner en ons zoontje van drie maanden. Ons idee is om er, met christelijke achtergrond, een woongemeenschap van zeven volwassenen en acht kinderen te laten wonen. En wanneer die groep eenmaal gesetteld is, zullen we er ook pleegzorg gaan aanbieden. De mensen moeten er elkaar liefde kunnen geven en het goede van het samenzijn ervaren. Dat is onze bedoeling met boerderij Verhoeff.” Lees de originele artikel hier.