De monumentale boerderij

Locatieverhuur Op Het Terphuis in Poortugaal

even terug in de tijd..

Boerderij Het Terphuis is gevestigd in Poortugaal. In het dorp staat de boerderij ook wel bekend als Boerderij Verhoeff. Het pand heeft een lange geschiedenis. Zo is op een balk aan de oostelijke zijde het jaartal 1630 geschilderd. Er is ook een steentje te vinden met daarop het jaartal 1818, wat duidt op een herstelling of uitbreiding.

De boerderij staat op een oude huisterp, een werf, die werd aangelegd in de strijd tegen het binnendringende zeewater. Het is dus een boerderij met een rijke geschiedenis die over een paar jaar 400 kaarsjes mag uitblazen!

In de stijl van de vroege 19e eeuw

onze monumentale boerderij

In de huidige vorm van Het Terphuis is de evenwichtige stijl van de vroege 19e eeuw te herkennen, zowel in de voorgevel als in de verschillende constructieonderdelen en het interieur.

Vanaf de Kerkstraat, vroeger de centrale as van het dorp Poortugaal, kun je via het boerenerf het open landschap met haar weilanden zien. Al deze elementen maken voormalig Boerderij Verhoeff tot een boerderij met een hoge monumentwaarde.

Benieuwd naar onze boerderij?

moestuin en restauratie

Sinds de boerderij is aangekocht, hebben we veel werk verzet in en rondom de boerderij. Dat hebben we gedaan in overeenstemming met de Rijksdienst, monumentencommissie en gemeente. Onze boerderij is in ere hersteld, zodat dit cultureel erfgoed ook voor toekomstige generaties behouden blijft.

Aannemer Den Hoed heeft de restauratie op zich genomen. 

Meer weten over de geschiedenis?

Wil je Meer weten?

Ik wil contact opnemen!

Zorg dat je niks mist!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief