Visie

Missie en visie van Stichting Het Terphuis

Zorgboerderij voor jongvolwassenen: samen wonen en/of werken.

Met onze woon- en zorgboerderij in Poortugaal bieden wij jongvolwassenen tot en met 25 jaar een veilig thuis. Zij worden bij Het Terphuis opgevangen en krijgen de mogelijkheid hier (tijdelijk) te wonen en/of werken. Onder passende begeleiding maken we samen een plan voor een goede (door)start naar een gezonde zelfstandigheid.

Tieners vanaf 16 jaar worden door een van de gezinnen opgevangen. Wanneer zij 18 jaar of ouder zijn, is het mogelijk om in een van de woonruimtes op de zorgboerderij te wonen en voor een bepaalde periode te blijven, om vervolgens door te stromen naar een zelfstandige woonplek elders.

Wij dromen van:

  • Een gezonde, bruisende, ondernemende en inspirerende plek en leefgemeenschap met Jezus Christus als fundament, een lichtpunt/bron in Poortugaal en daarbuiten.
  • Een kernteam van bewoners, leiders, medewerkers, visiedragers en betrokkenen die in eenheid én eigenheid het leven met Jezus leven en uitdragen in levensstijl, werk en contacten.
  • Honderden (jonge) mensen die hier in de loop der jaren deel kunnen nemen aan inspirerende programma’s, (woon)trajecten, activiteiten en tot herstel, groei en bloei komen.     
  • Mensen die Jezus zien, Jezus ontdekken, Jezus ontmoeten, Jezus ontvangen, Jezus volgen en Jezus doorgeven aan de wereld om hen heen.