Ons doel

Omgeving van zorgboerderij Het Terphuis

Ieder mens is uniek en mag gehoord worden

Ieder mens is uniek en iedereen gaat wel eens door een lastige periode. Het Terphuis wil waar dat nodig is er voor de ander zijn. Wij geloven dat iedereen gehoord mag worden en daarom streven we naar passende manieren om elke, unieke persoon tot zijn of haar recht te laten komen.

Doelen van Stichting Het Terphuis

onze Doelen

1. Wij geven steun aan kwetsbare personen in de samenleving
– Wij bieden jongvolwassenen (en kinderen) een veilige plek waar zij zich gehoord voelen en terecht kunnen voor praktische raad en bijstand, ongeacht hun achtergrond.
– Wij bieden dagbesteding in de vorm van een werkervaringsplek. Op het land, in de (moes)tuin, werkplaats, boerderijwinkel, Bed & Breakfast, bij de dieren of bij het gastvrij ontvangen van onze gasten bij de locatieverhuur.

2. Wij dragen bij aan verbondenheid in de gemeenschap van Poortugaal en omgeving
Dit doen we door sociale activiteiten te organiseren waarbij kennis gedeeld wordt en nieuwe ontmoetingen ontstaan. 

3. Wij bieden een veilig thuis aan tieners en jongvolwassenen die niet in hun eigen thuissituatie kunnen verblijven. Zij worden door een van onze gezinnen opgevangen of krijgen een woonplek op de boerderij, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Aandacht voor duurzaamheid

We willen op een duurzame manier met de natuur omgaan. Daarom richten we onze bedrijfsvoering zo in dat we voorzien in menselijke behoeften, terwijl we de gezondheid van de ecosystemen in stand houden en deze proberen te verbeteren. Het Terphuis wil bedachtzaam omgaan met de aarde die God ons heeft toevertrouwd.

Onze dromen

Ik wil contact opnemen!

Zorg dat je niks mist!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief