De dieren

De dierverzorging speelt een belangrijke rol op de boerderij. Daarom is er een dierplan gemaakt, wat de komende jaren zal worden uitgewerkt.

Op het moment leven er op de boerderij 12 Suffolk schapen, 23 kippen, 2 konijnen, 2 cavia’s, een kerkuil, 2 poezen en 12 paarden. De stichting heeft 3 paarden en de overige 9 paarden zijn pensionpaarden. De paarden hebben de ruimte op het weiland van ruim 3,7 hectare. Daar is een natuurlijke leefomgeving nagebootst voor paarden. In de zomer én de winter kunnen de paarden hier in kuddeverband vertoeven. 

Er zijn vanuit de egelopvang een tijd terug 2 egeltjes uitgezet op het erf. De egeltjes vinden een prettig onderkomen in de tuin en dragen bij aan het verminderen van slakken in de moestuin.

Naast de dieren die wij houden, is er enorm veel leven in en om de boerderij wat we het behouden waard vinden. Op het weiland tref je fazanten en hazen. Ook de ooievaar voelt zich hier thuis. De sloten zitten vol met kikkers en padden. Er leven allerlei watervogels waaronder een zwanenpaar. 

De dieren, voor wie de boerderij en het erf de natuurlijke leefomgeving is, vormen een belangrijk element bij de richtlijnen voor Permacultuur en herstellende landbouw.