De dieren

De dieren van Het Terphuis

Maak kennis met de dieren op onze boerderij. Stichting Het Terphuis is een levendige omgeving en door de verscheidenheid aan dieren speelt dierverzorging bij ons vanzelfsprekend een belangrijke rol.

Boerderijdieren van Het Terphuis

Boerderij dieren

Wij hebben op zorgboerderij Het Terphuis een verscheidenheid aan gezellige dieren rondlopen. Zo houden we onder meer Suffolkschapen, kippen, konijnen, één kerkuil, katten en paarden. Op het weiland achter onze boerderij is Paddock Paradise gerealiseerd. Dit is een natuurlijke leefomgeving waar onze 12 paarden, waarvan 9 pensionpaarden, in zowel de zomer als winter in kuddeverband vertoeven. Onze paarden zetten we daarnaast in voor paardencoaching.

wild

Naast de dieren die wij houden en verzorgen, is er veel leven op en rondom de boerderij dat we graag behouden. Zo tref je op het weiland wilde hazen en fazanten. Ook de ooievaar voelt zich als een vis in het water. Onze aangelegen sloten zitten vol met kwakende kikkers en padden. Naast de ooievaar zie je ook andere galante watervogels voorbij vliegen, waaronder een zwanenpaar.

Egels

Egelopvang

Er zijn vanuit de egelopvang een tijd terug een paar egels op het erf uitgezet. Deze egels vinden een prettig onderkomen in onze tuin. Ze dragen bovendien bij om het aantal slakken dat in onze moestuin van de levende bladeren snoept, te verminderen.

Nog meer: permacultuur en herstellende landbouw

Onze dieren, voor wie de boerderij en het erf de natuurlijke leefomgeving zijn, vormen een belangrijk element bij de richtlijnen voor Permacultuur en herstellende landbouw.

Ik wil contact opnemen!