De dieren


De dierverzorging zal een belangrijke rol spelen op de boerderij. Daarom is er een dierplan gemaakt, wat de komende jaren zal worden uitgewerkt.

Op het moment leven er op de boerderij Suffolk schapen, kippen,  cavia’s en konijnen.  We hebben 3 eigen paarden en 12 pensioenpaarden. De paarden hebben de ruimte op het weiland van ruim 3,7 hectare.  Er zijn, vanuit de egelopvang, 2 egeltjes uitgezet op het erf. De egeltjes vinden een prettig onderkomen in de tuin en dragen bij aan het verminderen van slakken in de moestuin. Achter de boerderij is ook nog een bijenstal gebouwd. De imker is elke week bij de bijen om te kijken of alles goed gaat en of wij al honing kunnen gebruiken. De honing is tevens te koop bij de boerderij.

Op het weiland achter de boerderij is een “Paddock Paradise” gerealiseerd. Dat is een natuurlijke leefomgeving nagebootst voor de paarden. Op de Paddock Paradise vind je een schuilplek, waterplaats, verschillende voerplaatsen en een groot looppad met drainage van ruim een kilometer lang! Zomer en winter kunnen de paarden hier in kuddeverband vertoeven.

Er zijn wilgenbomen geplant en er is een brug gebouwd naar de van Duyvelandlaan/Duifhuisweg.

De dieren voor wie de boerderij en het erf de natuurlijke leefomgeving vormen een belangrijk element bij de richtlijnen voor Permacultuur en herstellende landbouw.