De dieren

Kippen op de boerderij

De dieren van Het Terphuis

Stichting Het Terphuis is een levendige omgeving. Wij hebben een verscheidenheid aan gezellige dieren rondlopen. Zo houden we onder meer  kippen, konijnen, een hond, katten en paarden.

Boerderijdieren van Het Terphuis

Boerderij dieren

 

Op het weiland achter onze boerderij is Paddock Paradise gerealiseerd. Dit is een natuurlijke leefomgeving waar  pensionpaarden, in zowel de zomer als winter in kuddeverband vertoeven. 

wild

Naast de dieren die wij houden en verzorgen, is er veel leven op en rondom de boerderij. Leven dat we graag behouden. Zo tref je op het weiland wilde hazen en fazanten. Ook de ooievaar voelt zich als een vis in het water. Onze aangelegen sloten zitten vol met kwakende kikkers en padden. Naast de ooievaar zie je ook andere galante watervogels voorbij vliegen, waaronder een zwanenpaar.

Egels

Egelopvang

Vanuit de egelopvang zijn er een tijd terug een paar egels op het erf uitgezet. Zij hebben een prettig onderkomen in onze tuin gevonden. Bovendien helpen ze mee om het aantal slakken, dat in onze moestuin van de levende bladeren snoept, te verminderen.

herstellende landbouw

Onze dieren, voor wie de boerderij en het erf de natuurlijke leefomgeving zijn, vormen een belangrijk element bij de richtlijnen voor herstellende landbouw.

Ik wil contact opnemen!

Zorg dat je niks mist!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief