Stichting het Terphuis

Stichting het Terphuis

Stichting Het Terphuis

In Poortugaal, een door groen omgeven, rustig dorp gelegen onder Rotterdam, staat zorgboerderij Het Terphuis. Op een unieke plek, rond een prachtige gerestaureerde monumentale boerderij, bieden wij tijdelijke zorg en ruimte aan jongeren op weg naar zelfstandigheid binnen een veilige leefgemeenschap.

Wij helpen graag jongeren van 16 tot en met 25 jaar in hun (door)start naar gezonde zelfstandigheid. Een groep die hier niet overal voor terecht kan. Zij wonen bij ons op de boerderij en/of werken in een ongedwongen sfeer bij onder meer de dieren en in de moestuin. Samen met een te
am van vrijwilligers en medewerkers vormen we zo met elkaar het kloppende hart van de boerderij.

We reiken onze naasten graag een helpende hand toe. Ieder mens is uniek en mag er zijn. Op onze zorg- en woonboerderij in Poortugaal kijken we naar elkaar om en bieden we een luisterend oor. Een ieder die valt onder de doelgroep waar de Stichting zich op richt is van harte welkom om deel te nemen aan onze
trajecten om zo tot herstel, groei en bloei te kunnen komen.

Donateur worden?

Donateur worden?

Zorgboerderij Het Terphuis is een stichting met ANBI-status. Wij zijn afhankelijk van giften. Ons werk en de manier waarop dit wordt vormgegeven is uniek. Wij bieden deelnemers van harte steun, een duwtje in de rug in soms een zoekende periode in hun leven. Naast de bereidwillige hulp van vele vrijwilligers is  ook financiële steun nodig om alle werkzaamheden te kunnen verwezenlijken. Als je meer wilt weten over ons zorgconcept en hoe je daaraan zou kunnen bijdragen, dan sturen we je graag informatie toe en/of staan we je graag te woord.

Kom logeren op de boerderij!

In een separate aanbouw van de boerderij bieden we ook een Bed & Breakfast op Het Terphuis aan. Onze knusse accommodatie in Poortugaal is prachtig gerestaureerd in authentieke stijl en biedt plek voor 2 of 4 personen met uitzicht op het open weiland waar onze boerderijdieren rondlopen. Ervaar de landelijke rust en ongedwongen gezelligheid van Het Terphuis en boek een overnachting bij ons! Geniet in onze oase op nog geen kwartier rijden van Rotterdam en haar havens.

Ik wil contact opnemen!