15 juni is de boerderij geopend voor het publiek

15 juni is de boerderij geopend voor het publiek

De monumentale boerderij is sinds september 2017 onder restauratie en is inmiddels zo goed als klaar. Op de Dag van de bouw zal de boerderij geopend zijn voor het publiek. Bezoekers zijn van 10:00 tot 16:00 uur welkom op de bouwplaats terwijl de architecten en de aannemers vertellen over hun werk.

In het voorhuis en de achterliggende schuur bouwt aannemer Den Hoed meerdere woningen volgens de plannen van het architectenbureau Lugten Malschaert Architecten. Naast de woningen zal in de zogenoemde deel (de werkruimte in de stal of schuur van een boerderij wordt van oudsher ‘de deel’ genoemd) een gemeenschappelijke ruimte komen voor uiteenlopende activiteiten.

De dag van de bouw op zaterdag 15 juni 2019 biedt een unieke kans om de gehele boerderij in voltooide staat te bezichtigen. Vanaf zomer 2019 zullen de woonruimtes bewoond worden en zal bezichtiging in verband met de privacy van de bewoners niet meer mogelijk zijn. Het bijgebouw aan de rechterzijde van het erf is inmiddels als nieuwbouwwoning in gebruik genomen.

Ambachtelijk aannemer Den Hoed is in September 2017 gestart met de restauratiewerkzaamheden. De voortgang van de restauratie tot dit moment is te bekijken op het YouTube kanaal van Stichting Het Terphuis: www.hetterphuis.nl/youtube

Ik wil contact opnemen!

Zorg dat je niks mist!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief